Ansøgning & CV

Hvordan søger jeg et fritidsjob?

Du har fundet et job, som du gerne vil have. Du er dog i tvivl om, hvad du skal gøre nu. Det er meget forskelligt hvordan firmaer håndterer ansøgninger, så det er en god idé at kigge på deres hjemmeside inden. Her står der ofte om de kun modtager ansøgninger elektronisk, eller om du skal møde op personligt. Hvis du stadigvæk er i tvivl, efter at have kigget hjemmesiden igennem, kan du altid ringe til virksomheden og spørge.

Hvis ikke du har fundet et specifikt job endnu, kan du søge her på fritidsjob.dk og se hvilke ledige stillinger, der er opslået i nærheden af dig.

Uanset hvilken vej du søger, er det vigtigt, at du har et CV, og at du har udarbejdet en god ansøgning. Herunder finder du tips til både dit CV og din ansøgning.

Lav et godt CV

Dit CV er som regel det første, som arbejdsgiveren kigger på. Det skal være opbygget kort og overskueligt og indeholde dine personlige oplysninger såsom navn, alder og telefonnummer m.m. samt din erfaring fra tidligere arbejdspladser, uddannelser eller fritidsaktiviteter/klubber.

Skriv en god ansøgning

Din ansøgning skal være mere specifik end dit CV. Her skal du fortælle din arbejdsgiver, hvorfor du er den rette til jobbet. Det er en god idé at nævne de gode ting ved dig selv, dine kvaliteter, og lade være med at skrive ting som: “Jeg er dårlig til…”, eller “Jeg kan ikke finde ud af…”, da det ikke ser godt ud i ansøgningen. Du kan i stedet skrive: “Jeg er hurtig til at lære…”, eller “Jeg synes det er spændende at…”, hvilket viser arbejdsgiveren, at du er indstillet på at lære de ting, du ikke kan finde ud af.

Det er også en god idé at undersøge den virksomhed, eller forretning, som du sender din ansøgning til. På den måde kan du koble de ting, som du skriver i din ansøgning sammen med det virksomheden leder efter. Hvis du f.eks. søger i en butik, hvor du skal betjene kunder, kan det være en god idé at skrive, at du er smilende, udadvendt og glad for at snakke med mennesker. Hvis du skal arbejde på lager, kan du f.eks. skrive, at du er god til at holde orden på ting. Hvis ikke du har de kvaliteter, der passer til det, du søger, er det dog ikke en god idé at lyve om det, da arbejdsgiveren vil finde ud af det alligevel. Spørg derfor i stedet andre, hvad de synes om dig – og få på den måde hjælp til at fremhæve dine stærke sider.

Når du laver forarbejdet, viser du ikke blot, at du har nogle kvaliteter, der gør dig egnet til jobbet, men også at du er villig til at bruge tid på at undersøge din arbejdsplads.

Skil dig ud – Lav den perfekte videoansøgning

En videoansøgning er en kreativ måde at skille dig ud fra mængden på!

Læs mere

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Jobpatruljen på 80 24 10 10 eller skrive til vores brevkasse.

Gå til brevkasse