Hvorfor skal du vælge en fagforening?

Danmark har historisk en lang tradition for en stærk og engageret fagbevægelse. Fagforeningen bliver ofte set som mægleren mellem arbejdsgiver og arbejder, når der opstår konflikter på arbejdspladsen. Landets fagforeninger kæmper hver dag en kamp for at forbedre vilkårene inden for alle brancher og virksomheder.

Når du melder dig ind i en fagforening, sikrer du dig en stærk og personlig støtte på din arbejdsplads. Som medlem kan du få gratis rådgivning til spørgsmål om løn, feriepenge, rettigheder, arbejdstider samt hjælp til at løse andre personlige problemer eller konflikter på din arbejdsplads. Din fagforening vil aldrig direkte blande sig i dine personlige problemer og konflikter på arbejdspladsen – med mindre du ønsker deres hjælp.

Det er desuden billigt at melde sig ind i en fagforening, når man er ung. Sammen med dit medlemskab får du også adgang til spændende kurser og workshops, og du kan få rabat på alt lige fra forsikringer til biografbilletter.

Du behøves ikke at være i arbejde for at drage nytte af et medlemskab i en fagforening. Mange fagforeninger tilbyder nemlig hjælp til at skrive ansøgninger og CV på en professionel måde. Dette booster markant dine chancer for at blive ansat på din drømmearbejdsplads. Når du er blevet ansat, tilbyder fagforeningerne desuden at læse din ansættelseskontrakt igennem, så du er sikker på, at det hele er i overensstemmelse med loven.

Alt afhængigt af hvilken branche du arbejder inden for, er der forskellige muligheder, når det kommer til dit valg af fagforening. Det er vigtigt, at du vælger en fagforening, der er ekspert inden for lige præcis dit fag eller arbejdsområde.

Det kan derfor være en god idé at tage vores fagforeningstest, så du er sikker på, at du vælger rigtigt.

Tag fagforeningstesten

Kend dine rettigheder

Inden du siger ja til et fritidsjob, er det vigtigt, at du kender dine rettigheder. Bliv klogere på dine rettigheder her.

Læs mere